Hur ser antirasistens framtida Sverige ut?

Hur ser antirasistens framtida Sverige ut?

antifascism-sjalvforsvar-blurrat1

 

Texten publicerades första gången i sin helhet som en krönika i Göteborgsposten.
Klicka här för att komma till originallänken:

http://www.gp.se/nyheter/modiri-hur-ser-antirasistens-framtida-sverige-ut-1.171598

 

 

Älskade antirasist, vad vill du? Jag har läst det du skriver om rasism och jag håller med dig. Det är så klart både onödigt och fel att kategorisera människor i raser eftersom dessa inte existerar och det är ett slöseri med både resurser, talanger och mänsklig skaparförmåga att diskriminera människor baserat på vilket land de kommer ifrån. Så ja, rasism är fel och vi behöver tänka större än så. Men vad är nästa steg? Jag väntar fortfarande på att få höra vad du är FÖR och inte bara vad du är emot. Jag längtar efter att få höra din vision om vilket Sverige du vill leva i och hur vi ska nå dit.

Älskade antirasist, vad vill du? Jag har hört dig kalla människor som röstar på ett annat parti än dig för ”idioter” och ”whitetrash”. Jag läser om hur du avföljer människor som inte tycker som du på Facebook och varje gång du demonstrerar på stan så är det emot något. Jag vet vad du gör motstånd emot men vad är du FÖR?

Min mamma var orolig när hon hörde att jag skulle spela golf med Jimmie Åkesson. Hon drömde mardrömmar om hotbrev från rasister, klyschigt konstruerade lappar med urklippta tidningsbokstäver och Twittertroll som replyade på mitt namn med ord som vassa pilar in i mitt flöde. Jag bad henne att inte oroa sig för just den ilskan. Mina hatare hade inte rakade skallar och hakkors på armarna. Det hat jag möttes av kom i stället från politiskt korrekt medelklass, intellektuella antirasister och livsstilsvänster.

Någon twittrade att jag var husneger. Någon ringde och berättade att jag var klassförrädare. Taxichauffören sa att jag inte var en riktig iranier. Antirasister ringde och skrek att jag förstörde kampen när jag spelade golf med fienden.

Jag är inte anti antirasist men jag tror vi är klokare än så här.

Vi kan inte prata inkludering utan att inkludera alla. Vi kan inte prata om integration utan att integrera alla. Vi kan inte hata på ord som ”invandrarjävel och ”blatte” när vi i samma andetag blåser ut begrepp som ”rassejävel” och ”svenne”.

Antirasismens skrikande och hatande ger syre åt just den rasism vi vill ifrån. Antirasismen är beroende av rasismen för att finnas till. Allt den traditionella antirasismen gör är att splittra det redan splittrade Sverige i ännu mindre bitar och skapa mer utanförskap, mer segregation och mer klyftor.

Så älskade antirasist, var är din vision för ett Sverige för alla?

Tummen upp

Att mitt frodiga skägg hjälper att värma ansiktet mot den svenska vinterkylan.

Tummen ner

Att mitt frodiga skägg gör det svårare för mig att ha med mig min ryggsäck på offentliga platser.